Your Cart

Denim care

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ JEAN

Δημιουργούμε τζιν για αυθεντικούς πραγματικούς ανθρώπους. Ανθρώπους με στυλ, με ένταση και με περιπετειώδεις τρόπους ζωής. Όταν λοιπόν μας ρωτάνε αν έπρεπε να πλύνουν το αγαπημένο τους τζιν, τους λέμε ναι,… αλλά υπάρχει και κάτι παραπάνω!

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΥΝΕΤΕ

Σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Έχουμε δει παλιά τζιν denim που πλένονται αρκετά συχνά, έχουμε δει όμορφα τζιν που δεν έχουν μπει ποτέ σε πλυντήριο. Μπορείτε να το πλύνετε μόλις το αγοράσετε, στο τέλος της ημέρας, μια φορά τον μήνα ή μετά από 6 μήνες. Όπως και να έχει μπορείτε να κάνετε ότι θεωρείτε καλύτερο για εσάς αλλά σε γενικές γραμμές το τζιν δεν πρέπει να πλένεται συχνά.

ΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Σας συνιστούμε για το πλύσιμο να αποφεύγετε τα σκληρά απορρυπαντικά ή τα μαλακτικά των υφασμάτων γιατί μπορεί να μαλακώσουν το τζιν σας και έτσι να έχει μεγαλύτερη και ταχύτερη φθορά.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ JEAN ΣΑΣ

Όλοι πλένουν τα τζιν τους λίγο διαφορετικά, ανάλογα με το τι βολεύει τον κάθε έναν. Δες παρακάτω κάποιους τρόπους:

1ος ΤΡΟΠΟΣ: Η ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΕΜΠΟΤΙΖΕΤΑΙ

Αν έχετε λίγο χρόνο (και δεν σας πειράζει να καθαρίσετε την μπανιέρα σας ) ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πραγματικά εντυπωσιακός! 
1. Γεμίστε τη μπανιέρα σας με χλιαρό νερό μπάνιου και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό.
2. Βυθίστε το τζιν και ανακινήστε απαλά το νερό, κινώντας τα τζιν γύρω γύρω.
3. Σκουπίστε κάθε υπερβολική βρωμιά.
4. Αφήστε το τζιν 5-10 λεπτά μέσα στο νερό.
5. Αφήστε το νερό να φύγει από τη μπανιέρα και στρίψτε το τζιν έτσι ώστε να στραγγίξει όσο περισσότερο νερό γίνεται.
5. Κρεμάστε το τζιν να στεγνώσει φροντίζοντας να μην είναι πολύ τσαλακωμένο το ύφασμα.

2ος ΤΡΟΠΟΣ: ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ

Ο πιο βολικός τρόπος πλυσίματος είναι να τοποθετήσουμε το τζιν σε ένα πλυντήριο ρούχων και αυτό προτείνουμε.
1. Γυρίστε τα τζιν σας από μέσα προς τα έξω.
2. Ρυθμίστε το πλυντήριο ρούχων σε ήπιο κρύο νερό.
3. Προσθέστε απορρυπαντικό μόλις αρχίσει να γεμίζει το πλυντήριο με νερό.
4. Τοποθετήστε το τζιν σας στο πλυντήριο.
5. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλυσίματος βγάλτε το τζιν. (Για να προστατεύσετε τον μοναδικό χαρακτήρα του τζιν σας, μπορείτε να τα αφαιρέσετε πριν από τον κύκλο περιστροφής).
6. Κρεμάστε το τζιν για να στεγνώσει. Αν βιάζεστε προτιμήστε το στεγνωτήριο.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 

Κάθε ζευγάρι τζιν λέει μια ιστορία και αυτό είναι που αγαπάμε περισσότερο σε αυτά!
Καθώς ξεθωριάζουν, παλιώνουν ή τσακίζουν γίνονται όλο και πιο μοναδικά, όλο και πιο δικά σας. Το πόσο συχνά τα φοράτε, τι κάνετε σε αυτά και πώς τα πλένετε είναι παράγοντες που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο παλιώνουν.
Για να κρατήσετε τα τζιν σας όσο το δυνατόν περισσότερο, σας δίνουμε παρακάτω μερικές συμβουλές για γενική φροντίδα και συντήρηση.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΕΚΕ

Στο στεγνό τζιν, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί και καθαρίστε το λεκέ ελαφρώς για αρκετή ώρα. Προσπαθήστε να μην τρίβετε γιατί η τριβή θα χαλάσει το indigo, αφήνοντάς ένα λευκό σημείο.

ΟΣΜΗ

Μπορείτε πάντα να τα αφήσετε έξω όταν ο καιρός είναι καλός ή να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σπρέι υφασμάτων που καταπολεμά την οσμή.

ΑΚΑΜΨΙΑ

Μετά από το στέγνωμα θα παρατηρήσετε ότι τα τζιν είναι αρκετά δύσκαμπτα. Ένας τρόπος να μαλακώσουν είναι όταν μετά το πλύσιμο και πριν στεγνώσουν τελείως τα φορέσετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να τα πετάξετε στο στεγνωτήριο χωρίς ζέστη για λίγα λεπτά.

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ

Το πλύσιμο και το στέγνωμα των τζιν μπορεί πάντα να έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή συρρίκνωση. Ακόμη και με κρύο νερό και χωρίς θερμότητα στο στεγνωτήριο, μπορεί να δείτε μία ελαφρά συρρίκνωση. Συνιστούμε όποτε είναι δυνατόν να αποφεύγετε τη θερμότητα. Εάν παρατηρήσετε συρρίκνωση στο μήκος, κρατήστε το τζιν από τη μέση και τραβήξτε το προς τα πάνω όσο είναι υγρό.